Previous
Next

3D-visualisatie

Pentavex bouwadvies werk met de nieuwste 3D-software bij het maken van de ontwerptekeningen voor een bouwwerk. Uitvoerende en controlerende partijen zoals aannemers en gemeente kunnen hier uitstekend mee uit de voeten. De benodigde maatvoering en aanduidingen worden bij de verschillende plattegronden, doorsnedes en aanzichten vermeld.

Helaas bieden deze ontwerptekeningen weinig verduidelijking als het op de ruimte diepte verhouding aankomt.  Inbeelden hoe groot de ruimte uiteindelijk zal worden is dan ook vrij lastig.

In deze gevallen bieden 3d renders een oplossing. Door gebruik te maken van levensechte elementen zoals inrichting en materiaal textuur, kan een realistisch beeld gecreëerd worden van zowel het exterieur als het interieur van het toekomstige gebouw.

Bezonningsstudie

Een bouwwerk zal afhankelijk van de hoogte een bepaalde hoeveelheid schaduw geven. In veel gevallen zal dit voor niemand een probleem zijn, behalve wanneer een bouwwerk de zon van bijvoorbeeld de buren wegneemt.

In dit geval kan de gemeente bij een vergunningsaanvraag vragen om een bezonningsstudie. Een bezonningsstudie is een overzicht van de schaduwval van uw toekomstige bouwwerk. Deze kan doormiddel van visualisatie-software per dag en tijdstip bepaald worden. Zo kan exact nagegaan worden hoeveel schaduw er optreed.